Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Στεγνό Βούρτσισμα Σώματος ή αλλιώς Dry Body Brushing.


PicMonkey Collage

Με λίγα λόγια…Είναι ότι καλύτερο για την περιποίηση της επιδερμίδας του σώματος. Μιλάμε φυσικά για απολέπιση των νεκρών κυττάρων  με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Αν θέλεις αυτό το καλοκαίρι (λίγο καθυστερημένα ομολογουμένως αλλά όχι αργά) να εντυπωσιάσεις στην παραλία, και όχι μόνο, ακολούθησε την παρακάτω τεχνική την οποία εφαρμόζουν μερικές από τις πιο διάσημες γυναίκες του πλανήτη (βλέπε Miranda Kerr, Elle Macpherson και άλλες πολλές).

Τα βήματα είναι απλά και τα αποτελέσματα θεαματικά.


1. Αγοράζεις μία βούρτσα (όπως στην φωτογραφία επάνω) με φυσική το τονίζω τρίχα καθώς η συνθετική μπορεί να είναι πιο σκληρή.

2. Μπαίνεις στο ντους, την μπανιέρα ότι έχει ο καθένας τελοσπάντων και πριν ανοίξεις την βρύση παίρνεις την βούρτσα και με μεγάλες κινήσεις από κάτω προς τα πάνω προς το μέρος της καρδιάς βουρτσίζεις το σώμα σου. Η πίεση που ασκείς είναι ελάχιστη έτσι ώστε ούτε να χαϊδεύεις, αλλά ούτε και να γδέρνεις το δέρμα σου. Πρέπει να είναι μια πίεση ανεκτή χωρίς φυσικά να αισθάνεσαι δυσφορία και σε καμία περίπτωση να πονάς. Μία πολύ ελαφριά ερυθρότητα στο δέρμα είναι το αποτέλεσμα που πρέπει να έχουμε. Ιδανικά δίνουμε έμφαση σε προβληματικές περιοχές όπως μηρούς, γλουτούς κτλ με κυκλικές σε αυτά τα σημεία κινήσεις. Δεν ξεχνάμε να βουρτσίσουμε κατά μήκος όλο το κάτω μέρος των χεριών με κατεύθυνση προς τις μασχάλες. Προσωπικά  αποφεύγω  την περιοχή του ντεκολτέ αλλά μπορείς και εκεί να βουρτσίσεις πολύ προσεκτικά καθώς η επιδερμίδα εκεί  είναι  πιο λεπτή και ευαίσθητη. Βούρτσισμα  λοιπόν από τα νύχια ως την κορυφή.

3. Συνεχίζουμε κανονικά  με το καθημερινό μας ντους. Η όλη διαδικασία δεν παίρνει παρά μόνο λίγα λεπτά.

4. Απλώνεις την ενυδατική σου κρέμα και απολαμβάνεις τα αποτελέσματα των κόπων σου.


Τα οφέλη από την διαδικασία αυτή είναι πολλαπλά:

Εκτός ότι απολεπίζεις το σώμα σου κάνοντας έτσι το δέρμα σου πιο λαμπερό, καταπολεμάς ταυτόχρονα πιο αποτελεσματικά την κυτταρίτιδα, τονώνεται η κυκλοφορία συμβάλλοντας στην βελτίωση της γενικής όψης της επιδερμίδας, ενισχύεται η λεμφική κυκλοφορία βοηθώντας  στην καλύτερη αποβολή των τοξινών, ενώ βοηθά και  στην αποβολή του στρες.

Προσωπικά εδώ και μία εβδομάδα που χρησιμοποιώ αυτή την μέθοδο παρατηρώ ότι είναι πιο αποτελεματική από την απολέπιση με σκραμπ, καθώς η επιφάνεια στο κάτω μέρος των χεριών μου έχει γίνει πιο ομαλή και για να μην πω πόσο πιο λεία έχει γίνει στους γλουτούς. Αυτοί και αν θα το λατρέψουνε! Μία δοκιμή θα σας πείσει!

Την δική μου βούρτσα αγόρασα από το site  organicbeauty, το οποίο φέρνει στην Ελλάδα τα αγγλικά οργανικά προϊόντα της Neal’s Yard Remedies, τα οποία και προσφέρει μέχρι τέλος Ιουλίου με έκπτωση 20% και δωρεάν μεταφορικά και μπορείτε να την δείτε πατώντας εδώ. Έχει και μακριά χειρολαβή για να φτάνεις και στα πιο δύσκολα σημεία η οποία όμως αποσπάται. Προσωπικά την χρησιμοποιώ χωρίς αυτή. Η τιμή της μετά την έκπτωση είναι 8,40.

Και μην ξεχνάτε...Keep brushing!!!!

2 σχόλια: